fredag den 23. august 2013

Kulmule & blomme

 
Kulmule & blomme
2 personer

200 g kulmule
7-8 blommer
Blommeeddike
Hasselnøddeolie
Fiskefond
Estragon
Citrontimian
Hvidløg
Smør
Salt & peber

Halvér og udsten blommerne. Grill eller steg dem med lidt olie 1-2 minutter så de ikke falder helt sammen. Tag dem af panden, giv dem lidt havsalt og stil dem til side.

Kog 1/2 dl blommeeddike ned med lidt fiskefond til det har en god smag. Smag evt med salt og peber og montér med lidt smør. Lige inden servering "skilles" sovsen med lidt hasselnøddeolie.

Kulmulefileten skæres ud i passende stykker, saltes let og steges forsigtigt på skindsiden i 3-4 minutter - først med lidt olie. Efter et par minutter kommes et par fed hvidløg, citrontimian og en ordentlig klump smør på panden og det smeltede smør "bastes" over fisken med en ske. Sluk blusset og vend fisken på kødsiden 20 sekunder. Servér med blommer, sauce og friskplukket estragon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar