fredag den 30. august 2013

Blomkål



Mere nem og hurtig mad med lidt snyd hist og her.

Blomkål med dild, hummermayo, sennep & ramsløgkapers

1 blomkålshovede
1 dildskærm
1 dl mayonnaise
Hummerfond (kan være svært at skaffe med mindre du laver det selv eller tager en tur til Sverige)
Sennepspulver (fx Colman's)
Ramsløgkapers (du kan se hvordan de laves her - alternativt bruges almindelige kapers)
Smør
Salt & peber

Bladene fra blomkålet fjernes og hovedet renses. Skær skiver af blomkål og finthak nogle af de ureelle stykker til samme størrelse som ris. Blomkålsskiverne krydres med salt og steges i smør til de får en flot gylden farve men stadig har bid.
Mayonnaisen smages til med lidt koncentreret hummerfond.
Servér stegt blomkål med hummermayo, blomkålssmulder, sennepspulver (der er naturlige sennepsolier i blomkål, hvorfor det går naturligt godt sammen) og riv små buketter af dild udover samt ramsløgkapers. Slut af med lidt friskkværnet peber.


1 kommentar:

  1. Det lyder som en skøn forret! Det må prøves snart :)

    SvarSlet